Ópályi Község Hivatalos Oldala
“Sok baja van az igaznak, de valamennyiből kimenti az Úr.” (Zsolt 34,20)
   

Község - Községünkről

Tisztelt Látogató!

Polgármesterként szeretettel köszöntöm Ópályi község honlapján, mint a település iránt érdeklődő, vagy ide ellátogatni szándékozó kedves vendégünket! Tisztelettel köszöntöm községünk itt élő- és egykori, elszármazott lakóit is, bárhol a nagyvilágban!

Megtisztelő számomra, számunkra, hogy felkereste oldalunkat, keresi velünk a kapcsolatot, meg kívánja ismerni településünk múltját, jelenét, jövőjét. Honlapunkon betekintést nyerhet életünkbe, hasznos információkhoz juthat.

Mit érdemes községünkről tudni, dióhéjban?

Településünk első írásos említése 1294-ből, utolsó Árpád-házi királyunk, III. András korából való. A történelem viharai nem kíméltek bennünket sem, de a község lakosainak kitartása és állhatatossága eredményeképpen Ópályi ma is létezik, és szellemiekben-anyagiakban gyarapszik.

Számos intézményünk biztosítja a lakosság teljeskörû ellátását: önálló Polgármesteri Hivatallal, Óvodával, Általános Iskolával, Háziorvosi, Gyermekorvosi rendelővel valamint Család-és gyermekjóléti szolgálati ellátással rendelkezünk. Egészségházunk hamarosan megépül és ezzel is növelni szeretnénk az itt élők egészségügyi és szociális ellátásának a színvonalát. A község szolgáltatásokkal való ellátottsága és az infrastruktúra kiépítettsége megfelelő. A járásszékhely Mátészalka közelsége (3 km) mindazt könnyen elérhetővé teszi, ami helyben nem található: akár szolgáltatások, akár munkahelyek tekintetében.

Kiemelkedő szépségû Görög Katolikus és Református templomaink adnak helyet a hitélet gyakorlásához.  


Legfőbb értékünk: a közösség. Ahogy az író mondta:
„Együtt erő vagyunk, szerteszét gyöngeség”
(Wass Albert)

Ópályi mindig is befogadó település volt: a szatmári emberek vendégszeretete, bölcsessége, derûje ma is él a falu lakóinak többségében. Ez tette, teszi számunkra elviselhetővé és széppé a sokszor nem könnyû életünket. Ez megmaradásunk záloga. Olyan értékeket őrzünk, melyek értelmet és tartást adnak életünknek.

Ópályi lélekben erős és öntudatos település, ahol az emberek készek áldozatot hozni a közösségért, egymásért, a bajba jutott tisztességes, becsületes társaik megsegítéséért.

Várjuk Önt is, akár mint vendéget, ismerjen meg bennünket! Ha pedig letelepedni kíván, keresse bátran az Önkormányzatot, szívesen segítünk Önnek! Nálunk minden jó szándékú és tiszta szívû ember megtalálja a helyét!
Ha bármiben segítségére lehetek, kérem, hogy forduljon bátran hozzám, hozzánk!


Tisztelettel:
Herdon János
polgármester


Ópályi, 2017. július 6.