Untitled Document
Óvodai kapacitásbővítés
Gyermekorvosi ellátás és Védőnői szolgálat infrastrukturális fejlesztése Ópályiban

Biztosítás biztonság!?

Sokan ismerjük ezt a régi szlogent a múltból, de a kérdőjel a cím végén mintha kétségessé tenné ennek igazát. A mi estünkben így van, de nézzük sorjában. Gondos gazdaként biztosítást kötöttünk az Ópályi Önkormányzat vagyonára. Nyugodtan hajtottuk álomra fejünket képviselő társaimmal, mondván biztonságban van a ránk bízott vagyon. Meg is voltunk elégedve egymással a jó nevű biztosító és önkormányzatunk, mindaddig, amíg rendesen fizettük a havi díjat és nem történt káresemény.

Ám valami rongy alak szemet vetett a közmunkás bázisunk vadonatúj laptop számítógépeire. A kamerát kívülről elfordítva, a hátsó kis ablakot befeszítve, az éj leple alatt bement az irodába. Szétszaggatta a kamera rendszer vezetékeit, összepakolta a számítógépeket és más keze ügyébe eső értékesebb dolgokat, majd az ajtót belülről kulccsal kinyitva angolosan távozott. A rendőrség a gondos nyomozás ellenére nem találta meg a tettest, a nyomozást lezárta. A biztosítónak bejelentettük az esetet és vártuk a kárunk megtérítését. Közben a társaság dolgozott az ügyön, osztott-szorzott és legnagyobb meglepetésemre közölték: a kár rendezésére négyezer forintot adnak! Nem tévedés 4000.- Ft-ot! Az önkormányzat kára elérte a fél millió forintot és erre ki akarja szúrni a szemünket a jó nevű biztosító négyezer forinttal.  Egyszerűen hihetetlen. Persze írtam a biztosító magasabb vezetőinek, de szerintük teljesen jogszerűen történt minden.

Kérdésem ezek után: kötnének e olyan társasággal biztosítást az egyszerű emberek vagy  polgármester társaim, annak tudatában, hogy nem téríti meg a  kárát csak kis részben a  biztosító? Javasolnám a biztosító társaságnak nyugodtan írják bele az apró betűs részbe: elvárjuk, hogy fizesd a biztosítási díjat rendesen, de ha kár ér mi nem fizetünk! Egy ősi ópályi mondás szerint, aki jól köt az jól old, ezek szerint mi nem jól kötöttünk, de fel is oldottuk a köteléket azonnal.

Erdélyi Miklós
polgármester

 

<< vissza