Untitled Document
Óvodai kapacitásbővítés
Gyermekorvosi ellátás és Védőnői szolgálat infrastrukturális fejlesztése Ópályiban

Pinceavatás borkóstolással Ópályiban

A polgármesteri hivatal épülete alatt egy csodálatos pince rejtőzött. Értő szemek és szorgos kezek segítségével valóságos gyöngyszem lett belőle néhány hét alatt. A közmunkásaink igazi restaurátori munkát végeztek Vánczku Lajos irányításával.

A konyha, a teleház és a közművelődés szakemberei, mintha tanult belsőépítészek lennének olyan szépen berendezték a pincét. Délelőtt még a villanyszerelés és az utolsó simítások zajlottak, de délutánra, estére eljött az avatás ideje. A Herdon fiuk, Balázs és Péter, ide illő néptáncaikkal adták meg az est alaphangulatát.  

Dr Juhász Erika a Debreceni Egyetem tanszékvezető tanára, igazi szakértőhöz méltóan,  ismertette meg a pinceavató közönséget a kulturált borkóstolás,  borívás módjával. A könnyű fehértől, a rozén át a testes vörös borig, ötféle pincészet borát kóstoltuk végig. Közben a töltött káposzta is az asztalra került. A hangulat emelkedéséhez hozzájárult a "Pályirock" együttes.

A pincét ünnepélyesen felavattuk, a további hasznosítás azonban még nincs eldöntve. Várjuk az életképes ötleteket. A legtöbben egy alkalmi, hétvégi szórakozó helyet képzelnek el a hangulatos pincében.

 

Erdélyi Miklós
polgármester

 

<< vissza