Untitled Document
Óvodai kapacitásbővítés
Gyermekorvosi ellátás és Védőnői szolgálat infrastrukturális fejlesztése Ópályiban

Jól  főznek az ópályi konyhán

Ópályiban kis kavarodást okozott az intézmény átalakítás. A KLIK (remélem már mindenki tudja mi az) átvette a Jókai Mór Általános Iskola oktatással és az adminisztrációval foglalkozó  dolgozóit.

A képviselő testület meghagyta magának az iskola fenntartását, így nálunk maradtak a karbantartók és a takarítók. Az  önkormányzat  fizeti a fűtést, a világítást, és más közüzemi díjakat.

A Mesevár  Óvoda és a konyha maradt az önkormányzatnál. A konyha 157 óvodásnak, 235 iskolásnak, 98 szociális étkezőnek és húsz dolgozónak főz. Ezen kívül 235-en kapnak tízórait és 170-en  uzsonnát.  A konyha dolgozói,  egy élelmezésvezető,  egy  készletkezelő és szociális segítő, egy  főszakács, két szakács,  két konyhalány és három közmunkás gondoskodik arról, hogy se gyerek, se felnőtt ne maradjon éhen. A szociális étkezőknek az ételt házhoz is szállítjuk. A konyhán a gyerekeknek  az ételkiosztás önkiszolgáló rendszerű. A szakácsok által főzött ételek jó minőségűek. az adagok bőségesek. Még egyetlen vendégem sem ment el panasszal az ebédlőből. A gyerekek nagy része halmozottan hátrányos helyzetű, alig néhányuk után fizetnek térítési díjat.

 

Erdélyi Miklós
polgármester

 

<< vissza