Untitled Document
Óvodai kapacitásbővítés
Gyermekorvosi ellátás és Védőnői szolgálat infrastrukturális fejlesztése Ópályiban

Sikeres vizsga Ópályiban

A Szatmár-Liget Ökológiai és Humán rehabilitációs Ifjúsági és Falusi Turisztikai Alapítvány, mint főpályázó, a KONTAKTUS Egyesület és Ópályi Község Önkormányzata, mint konzorciumi partnerek a TÁMOP-5.1.1-11/1/B-2012-0019 "Esélyt mindenkinek!' - Hátrányos helyzetűek képzése és foglalkoztatása Ópályiban című projekt keretében 2012.12.19. - 2013.07.31. között megvalósult 500 órás Szabadföldi dísznövénytermesztő képzést valósított meg Ópályiban, melyben 19 fő vett részt.

Először aug. 14-én Vállalkozási és kereskedelmi ismeretek, valamint Kertészeti alapismeretek modulból tettek sikeres írásbeli, majd aug. 21-én Munkavállalói ismeretek és Szabadföldi dísznövénytermesztő modulból sikeres szóbeli és gyakorlati vizsgát tettek. A szakmai vizsgát a Nemzeti Agrár-szaktanácsadási, Képzési és Vidékfejlesztési Intézet bonyolította le. A vizsganap végén boldogan vették kézbe  bizonyítványaikat a tanfolyamon résztvevők.   

Az oktatás a Kerti munkás modullal  folytatódik, amiből  október végén vizsgáznak. A végzés után az önkormányzat tizenöt főt tovább foglalkoztat.

 

Erdélyi Miklós
polgármester

 


<< vissza