Untitled Document
Óvodai kapacitásbővítés
Gyermekorvosi ellátás és Védőnői szolgálat infrastrukturális fejlesztése Ópályiban

Tantestületi értekezlet "rendőri felvezetéssel".

Félévi nevelőtestületi értekezletet tartottak az ópályi Jókai Mór Általános Iskolában. Herczeg Péter, a tanév elején kinevezett iskola igazgató, nagyon fontosnak tartja, hogy  az iskolában és környékén rend legyen. Biztonságban  érezzék magukat mind a gyerekek, mind a tanárok, tanítók az órákon és a tanórákon kívül. A szülők nyugodtan engedjék iskolába gyerekeiket, tudva, hogy nem lesz semmi bántódásuk sem az iskolában, sem az úton hazafelé. Az igazgató úr   meghívta a Mátészalkai Rendőrkapitányág vezetőjét Bakos Olivér alezredest,   Juhász András őrnagyot, a KMB alosztályvezetőt és Kicsák László főtörzsőrmestert helyi falufelelős rendőrt, akik tájékozódtak a jelenlegi közbiztonsági helyzetről és javaslatot tettek annak javítására. Kapitány úr elmondta, hogy a régen jól bevált nevelési módszerek nem alkalmazhatók, csak a jelenlegi jogszabályok által megengedett eszközökkel élhetnek a nevelők. Nagy a nevelők felelőssége, mert meg kell találni azt a pedagógiai módszert, amivel a gyerekeket foglalkoztatni tudják, figyelmüket le tudják kötni. Ópályiban különösen nehéz a helyzet, hiszen a tanulók többsége a legszegényebb rétegből kerül ki. Felhívta a nevelők figyelmét arra, hogy a legapróbbnak látszó fegyelmezetlenség mellett se menjenek el szó nélkül. A kapitány végezetül megemlítette, hogy a rendőrség sokféle módon segít az iskoláknak. Különböző bűnmegelőzési programok zajlanak, amikbe  be lehet kapcsolódni. Legújabban készül a pedellus program, melynek keretében biztonsági őrt kapnak az iskolák.   Drabik Péter igazgató helyettes kérte a nevelőket, ha valamilyen atrocitás történik a szülők részéről, akkor a kollégák ne elforduljanak, hanem álljanak ki egymás mellett, ha kell a bírósági eljárásban is.
A polgármester elmondta mivel tudott és tud segíteni az önkormányzat a biztonság javításában. Térfigyelő kamera rendszer telepítését szavazta meg a képviselő testület, mind az iskolában, mind az óvodában. Közmunkásokat biztosítanak az intézményekben, segítik a polgárőrség munkáját. A falufelelős rendőrök munkájának segítésére laptop számítógépet ajándékozott a képviselő testület a rendőrségnek. Külön megköszönte az igazgató közbenjárását abban, hogy Ópályinak önálló falufelelős rendőre van, aki reggelente az iskola környékén tartózkodik.
Az igazgató megköszönte a rendőrök értékes javaslatait és kérte a nevelőket hasznosítsák munkájuk során az elhangzottakat.

Erdélyi Miklós
polgármester

 

<< vissza