Untitled Document
Óvodai kapacitásbővítés
Gyermekorvosi ellátás és Védőnői szolgálat infrastrukturális fejlesztése Ópályiban

Polgárőr tanácskozás Ópályiban 

Új alapokra helyezi működését az Ópályi Jeremcsuk László Polgárőr Egyesület. A teleházban tartott megbeszélésen Erdélyi Ilona a ház gazdaasszonya ismertette a polgárőrökkel az új polgárőr törvény előírásait. Új alapszabályt kell alkotni, új elnökséget kell választani, a szervezet működését átláthatóbbá, nyilvánossá kell tenni. 
A Kin István (ismertebb nevén Kin Pityu) elnök vezette egyesület jó kapcsolatot alakított ki a bűnüldöző szervekkel, akik gyakran igénybe veszik segítségüket a különböző akciók során. A helyi postások folyamatosan számíthatnak a polgárőrök segítségére.
Az egyesület a község  egykori falufelelős rendőréről kapta a nevét. Az önkéntesek megpróbálják munkájukat  a névadó emlékét tisztelve végezni. Az Országos Polgárőr Szövetség az ópályi egyesületet idén felvette tagjai sorába. Az erről szóló tanúsítványt  büszkén mutatta az elnök.
Az egyesület rendelkezik egy gépkocsival, amit még az önkormányzat  kapott ajándékba a Magyar Posta vezérigazgatójától. A további eredményes működéshez szükségük van a lakosság és az önkormányzat támogatására.

 Erdélyi Miklós
polgármester

 

<< vissza