Untitled Document
Óvodai kapacitásbővítés
Gyermekorvosi ellátás és Védőnői szolgálat infrastrukturális fejlesztése Ópályiban

Közbiztonsági megbeszélés Ópályiban

Közbiztonsági megbeszélést tartottak az Ópályi TELEHÁZ-ban a Mátészalkai Rendőrkapitányság vezetői, valamint Szamosszeg, Szamoskér, Nagydobos, és Ópályi Polgármesterei.

Bakos Olivér alezredes kapitányságvezető, és Juhász András őrnagy körzeti megbízott alosztályvezető tájékoztatták a Polgármesterek a rendőrség munkájáról, a környék jellegzetes szabálysértéseiről, bűncselekményeiről. Hangsúlyozták, hogy a rendőrség önmagában nem elég a közbiztonság biztosításához. Szükség van a lakosok, föld és erdőtulajdonosok polgárőrök, vadászok és a jegyzők segítségére, támogatására. A lakosság biztonságérzetét nagyban javítja a gyalogos járőrök jelenléte, és a tapasztalatok szerint az elkövetőket is visszatartja a szabálysértéstől, vagy a bűncselekménytől. Ezt támasztják alá a statisztikai adatok is.

A polgármesterek felhívták a rendőri vezetők, és a körzeti megbízott figyelmét, a településükön előforduló intézkedést igénylő esetekről. Különösen az utcai árusok jelentenek veszélyt, az egyedül élő vagy idős emberekre. A falopások elszaporodása összefügg a szociális helyzettel, az elkövető őrizetbe vétele visszatartó hatású. Abban mindnyájan egyetértettek, hogy térfigyelő kamera rendszer és település őr alkalmazása, nagyon javítaná a közbiztonságot. A rendőrség munkájáról rövidesen beszámolnak a Képviselő-testületeknek is.

Erdélyi Miklós
polgármester 

<< vissza