Untitled Document
Óvodai kapacitásbővítés
Gyermekorvosi ellátás és Védőnői szolgálat infrastrukturális fejlesztése Ópályiban

Első vasárnapi szentmise az új helyen, Ópályiban

Gelsei Gábor görög-katolikus esperes megtartotta első vasárnapi szentmiséjét Ópályiban. A szép számban jelenlévő hívek előtt felidézte harmincnégy évvel ezelőtti, Máriapócson történt pappá szentelését. Áldott emlékű nagymamája a pócsi kegytemplom egyik, a szőlőmunkás nehéz munkáját ábrázoló freskóját ajánlotta figyelmébe, mondván a pap munkája olyan nehéz, mint a szőlőmunkás küzdelme a gyomok ellen.

Kocsis Fülöp püspök úr akaratából papi vándorútjának negyedik állomására érkezett Ópályiba. Barátokat és híveket jött szerezni, mert a pap nélkülük, egyedül semmire nem mehet. Így volt ez előző helyein is. Öt évig segédlelkész volt Hajdúdorogon, majd tizenegy évig Nyírparasznyán, tizennyolc évig Hodászon volt nyájának pásztora. Hodászon töltött éveinek eredményeként  új templom, közösségi ház, óvoda, bölcsőde épült. Szolgálati lakásokat vendégházakat építtetett. A szükséges sok száz millió forint előteremtése, főleg adományokból nem volt könnyű feladat. Érdekesség, hogy hodászi utódját Orosz Istvánt éppen Ő iktatta be ezelőtt tíz évvel, kerületi esperesként Ópályiban.

Egyelőre albérletben lakik családjával, hamarosan kezdődik a papi lak felújítása.

A szentmise végén Drabik Bálint gondnok és Csízmár Antalné egyháztanács tag virággal köszöntötték Gábor atyát és feleségét, sok erőt, egészséget és áldást kívánva nekik az új helyen.
Feladat van bőven, kedden egyháztanács  ülés, szerdán érkezik a görög-katolikus  fiatalok zarándok csoportja Ópályiba. Mintegy hatszáz fiatalt  fogadnak és látnak vendégül Ópályiban. A templomban püspök atya fog misézni. Szombaton reggel öt órakor indul az Ópályiak hagyományos, felnőtt zarándoklata Máriapócsra.

Erdélyi Miklós
polgármester

<< vissza

fotók >>