Untitled Document
Óvodai kapacitásbővítés
Gyermekorvosi ellátás és Védőnői szolgálat infrastrukturális fejlesztése Ópályiban

Tízbeli vagyok lelkem!

Ezt szokta mondani a 100 évvel ezelőtt Ópályiban  született Trockis Gusztávné Bendzsa Piroska, sok mindenki keresztanyja, ha kora felől érdeklődnek.

2010. május 9-én pontosan születése napján köszöntötték a görög-katolikus templomban Piroska nénit. A hálaadó mise végén Orosz István parochus Erdélyi Miklós polgármestert kérte fel a hivatalos köszöntésre, aki átadta Bajnai Gordon miniszterelnök oklevelét, majd a falu nevében emléklapot és virágcsokrot adott át az ünnepeltnek.

Ezután Csopák Miklósné a neves alkalomra írott  versét olvasta fel Rácz Cynthia tanuló. Paróchus úr megható szavakkal köszöntötte az egyházközség nevében Piroska nénit, aki még néhány évvel ezelőtt is rendszeresen részt vett a szentmiséken.

A templomi ünnepség az énekkar műsorával ért véget. A templomon kívül sütemény várta a vendégeket, ahol folytatódott a köszöntés, itt Ópályi apraja-nagyja vette körül Trockis mamát.

A vasárnapi ebéden népes családja köszöntötte a nem mindennapi életutat megjárt anyát, nagymamát, dédnagymamát és keresztanyát. Piroska néni 20 évi házasság után 57 éve özvegy, 48 éve él menyével Trockis Sándornéval egy fedél alatt, 17 éve ő is özvegy már. A  Mamának 6 gyereke született, közülük hárman élnek, mind túl a hetvenen. 9 unokája és 16 dédunokája van. 85 éves  keresztlánya  Erdélyi Ferencné is ott volt a köszöntők között. Dr Széll Ferenc háziorvos szerint a mama jó egészségnek örvend. Igaz a látása és hallása nagyon rossz, de kitűnő étvágya,  és menye gondoskodása, ha Isten is úgy akarja, hozzásegítheti még jó néhány születésnapi ünnepséghez a századik után. Ópályiban senki nem emlékszik olyan emberre, aki elérte volna századik születésnapját. Érthető az a szeretet amivel elhalmozták Piroska nénit.

<< vissza